Telers van Wereld(se) kwaliteit....

Japanse Norinchukin bank op bezoek


Via email werd ons een paar weken geledende vraag gesteld of het mogelijk was een hoge delegatie van The Norinchukin Bank, de leidinggevende bank in Japan (Omzet 6000 miljard euro per jaar) op het gebied van oa de agrarische sector, landbouw, bosbouw en visserij, te ontvangen.  Vanzelfsprekend stonden wij hier voor open en was deze delegatie van harte welkom.Op zaterdagmiddag 15 februari reed er aan het begin van de middag een bus voor die vanuit Duitsland "even" langs kwam om ons bedrijf te zoeken. 

Naar aanleiding van het eerdere bezoek van de Japanse Minister van Landbouw Hayashi in mei vorig jaar hebben zij ons bedrijf op internet opgezocht en wilden ze de moderne tuinbouw in Nederland graag met eigen ogen zien.

Bijzonder is het om te merken dat deze bezoekers zich volledig ingelezen hadden in ons bedrijf.Zee hadden een gerichte lijst met vragen en hadden duidelijk aan de hand van deze website een overzicht gemaakt van de onderdelen van het bedrijf die zij wilden zien. 

Ewout en Wibo hebben samen deze delegatie het bedrijf laten zien. Op verzoek van een aantal Japanse bedrijven hebben zij samen met Remco Bakelaar van Vijverberg Advies een plan ontwikkeld om de Japanse Tuinbouw een grote inhaalslag te laten maken. Een groot deel van de Japanse tuinbouw is nog op het niveau zoals vader Jaap Valstar zo'n 50 jaar geleden ons bedrijf is gestart. In die tijd was er geen ander optie, er waren geen mogelijkheden om het bedrijf te moderniseren.  Nu zijn deze mogelijkheden er wel en met behulp van de Japanse Overheid en de Japanse banken hopen we dat Nederland (en het Westland) Japan kan helpen deze inhaalslag te plegen.

Wij hebben genoten van dit bezoek, het is bijzonder om het enthousiasme van deze bezoekers te ervaren.  

 

 

   

 

   


 


                                                                                                                                                                                     

Carolien Valstar  © 2014 All Rights Reserved.