Telers van Wereld(se) kwaliteit....

Japanners uit Kochi op bezoek


Japanse delegatie brengt een bezoek aan WestlandVan 22 juli tot en met 25 juli ontvangt gemeente Westland opnieuw een grote Japanse tuinbouwdelegatie uit Kochi. Dit in het kader van de tuinbouwvriendschapsrelatie tussen Westland en de prefectuur Kochi.

De groep bestaat uit tomatentelers, snijbloementelers, tuinbouwstudenten en overheidsvertegenwoordigers. De delegatie maakt deze week kennis met de moderne, duurzame en innovatieve Westlandse tuinbouw en is op zoek naar mogelijkheden om de tuinbouw in Kochi naar een hoger niveau te brengen.

Op dinsdag 22 juli ontving burgemeester J. van der Tak de delegatie op het gemeentehuis. Daarna volgden bezoeken aan chrysantenteler Michel Grootscholten, Royal Brinkman, aubergineteler Ted van Luijk & Zoon, Noordam Plants, Demo greenhouse Nunhems, Demokwekerij Westland, Onings Flowerbulbs, Opti-flor, Greenq, RedStar, paprikakwekers Ewout en Wibo Valstar, plantenkwekerij Vreugdenhil in combinatie met de VB group en Priva. Sommige van deze bedrijven doen al concrete zaken met Japan inclusief Kochi. Aubergineteler Ted van Luijk zei “het helemaal gaaf te vinden” dat gemeente Westland met deze delegaties ook naar de minder bekende Westlandse bedrijven gaat. Met veel enthousiasme ging hij vervolgens in op de vele vragen vanuit de groep over de aubergineteelt.


                                                                                                                                                                                     

Carolien Valstar  © 2014 All Rights Reserved.