Telers van Wereld(se) kwaliteit....

Vice Minster Akaba bezoekt ons bedrijfPublicatiedatum: donderdag, 1 mei 2014

Op dinsdag 29 april was vanuit Japan opnieuw belangstelling voor de Westlandse tuinbouw. Burgemeester Van der Tak ontving Kazuyoshi Akaba, Japanse viceminister van Economie, Handel en Industrie, en zijn delegatie op ons bedrijf. 
Mr Akaba had specifiek aandacht voor de wijze waarop politieke besluitvorming de regionale economie een impuls kan geven.


In navolging van premier Shinzo Abe en de ministers Hayashi (Landbouw) en Nemoto (Reconstructie) bracht de viceminister een bezoek aan Westland om zich te laten informeren over de samenwerking tussen overheid en bedrijven. 

Het huidige Japanse kabinet heeft de land- en tuinbouwsector als groeisector aangemerkt. De Japanse agrosector moet worden hervormd en gaan bijdragen aan economische groei. Burgemeester Van der Tak informeerde Mr Akaba niet alleen over de kracht van de Greenportcluster, maar vertelde ook over de rol van de overheid. De integrale afweging van ruimtelijk-economische opgaven (economie, infrastructuur, woningbouw, water, groen en energie) die is vastgelegd in de Greenportvisie, is belangrijk om de sector te versterken. Deze benadering en de noodzaak voor schaalvergroting zijn belangrijke opgaven voor de Japanse overheid om te realiseren en de viceminister was dan ook zeer geïnteresseerd.


     

       

     

      
foto's  Yvonne Lagerwerf                                                                                                                                                                                      

Carolien Valstar  ┬ę 2014 All Rights Reserved.