Telers van Wereld(se) kwaliteit....

6 september 2013, weer Japans bezoek


Vanmorgen waren wij op uitnodiging aanwezig op bij het bedrijf Koppert Cress in Monster. Daar kwam de Japanse minister van wederopbouw Takumi Nemoto op bezoek met zijn team van Japanse specialisteren. Ook wij warenuitgenodigd daar bij aanwezig te zijn. 

Onder aanvoering van burgemeester Sjaak van der Tak en Greenport Westland wordt geprobeerd vanuit het Westland te helpen bij de wederopbouw van t gebied dat eerder in 2011 is verwoest door de enorme tsunami. In Nederland liggen we ver voor op tuinbouwgebied en we hopen Japan daar in te kunnen adviseren en helpen.  Als de plannen gerealiseerd kunnen worden kan het Westlandse bedrijfsleven daarvan mogelijk profiteren.

De intenties zijn goed, er liggen goede plannen, maar dat betekent dat er veel moet veranderen in Japan t.a.v. wetgeving.  Deze minister had al veel goede verhalen gehoord over het Westland en de tuinbouw hier, maar wilde het graag eens met eigen ogen zien.

We hopen dat de betrokken ministers in Japan het voor elkaar krijgen om de ideeen die er nu liggen om te zetten in werkelijke plannen.  De tijd zal het leren. 

        

 

                                                                                                                                                                                     

Carolien Valstar  © 2014 All Rights Reserved.