Telers van Wereld(se) kwaliteit....

Paprika soort Overture bevalt goed


In de afgelopen jaren hebben we het paprikasoort Sopra geteeld. In 2013 hebben we als proef een pad met het paprikasoort Overture geplaatst en dat beviel zo goed dat we na jaren zijn overgegaan van Sopra naar het soort Overture

De paprika's groeien uit tot mooie geblokte stevige paprikas en wij zijn zeer tevreden over de groei van deze plant.


Read more...

Japanners uit Kochi op bezoek


Japanse delegatie brengt een bezoek aan WestlandVan 22 juli tot en met 25 juli ontvangt gemeente Westland opnieuw een grote Japanse tuinbouwdelegatie uit Kochi. Dit in het kader van de tuinbouwvriendschapsrelatie tussen Westland en de prefectuur Kochi.

De groep bestaat uit tomatentelers, snijbloementelers, tuinbouwstudenten en overheidsvertegenwoordigers.


Read more...

Groen Licht voor Nederlands - Japans Tuinbouwbedrijf


 

Tijdens het bezoek van Mr Abaka, de Japanse Vice Minister van Economische Zaken werd er echter niet alleen gesproken over de wens om tuinbouw in Japan te ontwikkelen. Dit keer kwamen de bouwtekeningen op tafel. Er is nl. groen licht gegeven voor de bouw van een Nederlands -Japans tuinbouwbedrijf van 2,5 hectare in de Japanse prefectuur Miyagi.


Read more...

Vice Minster Akaba bezoekt ons bedrijfPublicatiedatum: donderdag, 1 mei 2014

Op dinsdag 29 april was vanuit Japan opnieuw belangstelling voor de Westlandse tuinbouw. Burgemeester Van der Tak ontving Kazuyoshi Akaba, Japanse viceminister van Economie, Handel en Industrie, en zijn delegatie op ons bedrijf. 
Mr Akaba had specifiek aandacht voor de wijze waarop politieke besluitvorming de regionale economie een impuls kan geven.

Read more...

Japanse Premier Abe op bezoek  (persbericht)


Japanse Premier Shinzo Abe onder de indruk glastuinbouw Westland

 

Op dinsdag 25 maart 2014 heeft Shinzo Abe, de Minister-President van Japan, na afloop van de Nuclear Security Summit (NSS), een bezoek gebracht aan de gemeente Westland. Burgemeester Van der Tak en staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken ontvingen de premier met zijn delegatie bij paprikateler Valstar in De Lier.


Read more...

Uit het Financieel Dagblad


Japan kijkt techniek van ‘glazen groentefabrieken’ in Westland af

Daniël Leussink
Thursday 20 March 2014, 07:55
update: Thursday 20 March 2014, 10:58


Een Japanse delegatie krijgt uitleg over hoogwaardige glastuinbouw in het Westland.
Een Japanse delegatie krijgt uitleg over hoogwaardige glastuinbouw in het Westland.
Foto Carolien Valstar


De Japanse regering is onder de indruk van de hoogwaardige Nederlandse tuinbouwtechnieken. Tuinders uit het Westland helpen Japan bij de wederopbouw na de tsunami.

Read more...

Hoog Japans verzoek verwacht...


Al enige weken geleden kregen wij het verzoek of we zeer hoog Japanse bezoek zouden kunnen ontvangen.   Natuurlijk zeg je als bedrijf dan gelijk ja, al wisten we op dat moment nog niet wie we zouden mogen ontvangen op ons bedrijf.

In de afgelopen weken is ons duidelijk geworden dat we bezoek zouden gaan ontvangen van Premier Abe zelf.


Read more...

Japanse Norinchukin bank op bezoek


Via email werd ons een paar weken geledende vraag gesteld of het mogelijk was een hoge delegatie van The Norinchukin Bank, de leidinggevende bank in Japan (Omzet 6000 miljard euro per jaar) op het gebied van oa de agrarische sector, landbouw, bosbouw en visserij, te ontvangen.  Vanzelfsprekend stonden wij hier voor open en was deze delegatie van harte welkom.


Read more...

6 september 2013, weer Japans bezoek


Vanmorgen waren wij op uitnodiging aanwezig op bij het bedrijf Koppert Cress in Monster. Daar kwam de Japanse minister van wederopbouw Takumi Nemoto op bezoek met zijn team van Japanse specialisteren.


Read more...

Japanse Minister Hayashi op bezoek

Japanse minister lovend over Westlandse tuinbouw

Op vrijdag 31 mei 2013 heeft Yoshimasa Hayashi, de Japanse Minister van Landbouw, een bezoek gebracht aan de gemeente Westland. Burgemeester Van der Tak ontving de minister met zijn delegatie bij paprikateler Valstar in De Lier, waar hij niet alleen kennismaakte met innovatieve en duurzame tuinbouwproductie in Westland, maar ook met het Sendai Horti Experience-project.


Read more...

Elektrische sloopkar paprikagewas

Iedere ondernemer of werknemer in de tuinbouw weet dat gewas slopen een vreselijke klus is. Het gewas van de paprika's is vaak meters lang en dat zware gewas moet aan het einde van de teelt naar beneden worden gehaald.

Tot een paar jaar geleden deden we dit ook handmatig. De touwtjes waarlangs de paprika's naar boven groeien, werden met de hand doorgesneden.


Read more...

Live camera in gebruik genomen


Omdat we graag onze producten 24 uur per dag kunnen volgen, hebben we beslooten een camera systeem aan te brengen in onze kas. Zo kunnen we dag en nacht beelden vastleggen van de ontwikkeling van de plant.


Read more...

                                                                                                                                                                                     

Carolien Valstar  © 2014 All Rights Reserved.